U nás doma polévky milujeme – jsou to takové malé zázraky v misce, které zahřejí a potěší v každém ročním období. Tahle krémová kuřecí polévka je navíc perfektní kombinací jemné chuti, lahodné konzistence a domácí pohody. Stačí první lžíce a budete chtít víc! 🥣

Suroviny:
500 g kuřecího masa
1,5 l vody
200 ml mléka
150 ml smetany
100 g másla
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
5 brambor
4 větší stroužky česneku
3 lžíce hladké mouky
sůl a pepř podle chuti
5–7 kuliček nového koření
majoránka
Postup:
Příprava vývaru
Nejprve si připravíme kuřecí vývar podle svého osvědčeného receptu. Já přidávám k masu celou mrkev, celer, petržel, asi 4 stroužky česneku, pár kuliček nového koření, sůl a pepř.
Předvaření zeleniny
Během vaření vývaru jsem si vytáhla zeleninu, aby se nerozvařila, a vývar nechala dál táhnout.
Restování brambor a zeleniny
Na pánvi jsem na kousku másla opekla na kostky nakrájené brambory. Když už byly téměř hotové, přidala jsem mrkev, celer a petržel nakrájené na drobno a směs společně dorestovala.
Dokončení vývaru
Jakmile byl vývar hotový, přecedila jsem ho a maso obrané z kostí vrátila zpět do hrnce. Vývar jsem zahustila jíškou připravenou z mléka a mouky a nechala chvíli provařit.
Finální dochucení
Na závěr jsem přidala smetanu a majoránku, kterou jsem promnula v dlani, aby se krásně rozvoněla. Polévku s majoránkou už dále nevařím, aby si zachovala svou svěží chuť.
Servírování
Polévku jsem nalila do misek, přidala restovanou zeleninovou směs a na ozdobu kousky restovaného bezlepkového chleba, které jsem tentokrát natrhala na menší kousky.
Dobrou chuť! 🥣
#bezlepku

Back to Top