Pokud hledáte jednoduchý a univerzální recept na vepřové maso, které využijete na mnoho způsobů, vyzkoušejte tuto domácí specialitu. Příprava je snadná, a výsledek? Lahodné maso, které si oblíbíte!
Potřebujeme:
1 kg vepřového masa (ideálně libová kýta)
250 g libového bůčku
sůl, pepř
drcený kmín
trocha sušeného česneku
2 špetky Pragandy (volitelné)
Postup:
Maso nakrájejte na kostky a promíchejte s kořením.
Naplňte sklenice masem přibližně 2 cm pod okraj a zavíčkujte.
Do hrnce vložte na dno starší utěrku, sklenice naskládejte a zalijte vodou tak, aby byly ponořené.
Vařte na mírném stupni 2–3 hodiny.
Nechte sklenice vychladnout a skladujte je v lednici.
Tip: Pokud chcete maso obohatit, přidejte před plněním do sklenic lžíci hořčice a trochu světlého piva – výsledek je fantastický!
Jak maso využít:
Hotové maso je skvělé jako rychlá svačina s chlebem, do rizota, tortill, omáček na těstoviny nebo do masových pomazánek. Díky jeho univerzálnosti se stane vaším oblíbeným základem pro mnoho jídel.
Back to Top