Naše rodina je velkým fanouškem zapečených brambor, a proto jsme si zamilovali i tuto verzi s dýní, která příjemně voní po bylinkách Tento recept je skvělý způsob, jak využít podzimní úrodu a připravit jídlo, které zasytí celou rodinu. I když vás čeká trochu více krájení, výsledek rozhodně stojí za námahu. 🍠🎃
👉 Potřebujeme:
500 g brambor, 300 g dýně, asi 5 nožiček libových párků, sůl, pepř, 2 špetky medvědího česneku, 2 špetky koření "Bylinkové máslo", olivový olej, trocha mléka, 4 vejce, strouhaný sýr
👉 Postup:
Brambory i dýni očistíme a nakrájíme na plátky. Párky také na plátky. Formu na zapékaní vymažeme trochou olivového oleje a postupně vrstvíme. Okořeníme, podlejeme trochou mléka a dáme zapékat. Jakmile jsou brambory hotové, zalejeme rozmíchanými vejci s trochou soli a dáme dopéct. Rychlé, jednoduché. Dobrou chuť
Kdo má rád zapečené brambory, rozhodně si přijde na své! 🥄
#bezlepku 
Back to Top