Potřebujeme:
400 g hladké mouky, 300 g dýňového pyré, 1 větší bramboru, 1 vejce, špetku muškátového oříšku, lžičku soli
Postup:
Nejdříve si připravíme dýňové pyré (dýni jsem očistila a upekla v troubě, následně rozmixovala na pyré) a uvaříme bramboru (vařila jsem ve slupce a po uvaření oloupala). Bramboru nastrouháme na jemném struhadle, přimícháme k pyré, přidáme vejce, muškátový oříšek, sůl a mouku. Těsto dobře propracujeme – pokud je lepivé, přidáme mouku. Těsto si rozdělíme na 4 díly, ze kterých vyválíme válečky, nakrájíme na menší kousky a vytvarujeme kuličky. Každou kuličku nití vytvarujeme jako dýni. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě dokud nevyplavou na povrch. Nakonec noky krátce opečeme na másle a můžeme servírovat! Jako šťopku jsem použila dýňová semínka.

Omáčka:
Kostky kuřecího masa jsem orestovala, osolila, přidala 1 lžičku kari, medvědí česnek, asi 200 g dýňového pyré a trochu vývaru. Dusila jsem cca 10 minut. Dochutila smetanou a zahustila trochou mouky rozmíchané v mléce.
Dobrou chuť. Za tu práci v kuchyni to stojí!
Back to Top