
Máte chuť na něco exotického a dokonale lahodného? Vyzkoušejte Butter Chicken! Toto ikonické indické jídlo spojuje šťavnaté kousky kuřete s jemnou omáčkou plnou koření, rajčat a smetany. 🧄🍅🌿 Připravíte ho snadno doma, a přitom si užijete autentické chutě, které zahřejí na duši.
👉 Ingredience:
750 g kuřecích prsou, 400 g rajčatové pyré, 150 g bílého jogurtu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 lžíce cukru, 2 lžičky soli, 1 lžíce citronové šťávy, 2 lžičky garam masaly, 1 lžička mleté kurkumy, 1/2 mletého chilli, 1 lžička mletého římského kmínu, 5 cm nastrouhaného zázvoru, 3 stroužky česneku. Máslo (jak jinak!)
👉 Postup:
Kuřecí maso marinujte v jogurtu a koření minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc. Maso vyndejte z marinády, ale neotírejte ji, a vložte do pánve na rozpuštěné máslo. Orestujte do zlatova. Jakmile je kuřecí maso hotové, přidejte do pánve drcená rajčata, smetanu, cukr a sůl. Promíchejte a snižte plamen. Společně nechte vše vařit cca 20 minut. Pokud je potřeba, dosolte. Dozdobte čerstvým koriandrem.
✨ Podávejte s voňavou basmati rýží nebo indickým chlebem. Dobrou chuť! 🥄😋