
Nevíte, co uvařit k obědu, a hledáte něco chutného, jednoduchého a dietního? Vyzkoušejte můj upravený recept na Španělské ptáčky! Skvěle si pochutnáte, využijete libové hovězí maso a zdravější párky, a přitom potěšíte celou rodinu. Jednoduchý postup, minimum surovin a výsledek, který stojí za to!
Co budeme potřebovat:
4 plátky libového hovězího masa
2–3 mrkve
2–3 libové párky vhodné pro dietu č. 4 (já použila krůtí 92 % masa)
sůl
bylinky
Postup:
Plátky masa naklepeme a lehce osolíme.
Na každý plátek položíme na hranolky nakrájenou mrkev a párek, zarolujeme a svážeme kuchyňským provázkem.
Rolky vložíme do zapékací misky, posypeme bylinkami.
Přidáme zbylou mrkev a párek nakrájené na kolečka.
Zalijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené, a dáme dusit do trouby. Pečeme při 200 °C asi 1–1,5 hodiny.
Jako přílohu si uvaříme rýži.
Dobrou chuť!